ΝΑ ΣΑΣ ΣΥΣΤΗΘΩ
----------------------------------------

Ονομάζομαι Δημήτριος Ζαγκότσης του Κων/νου και της Πηνελόπης.
Γεννήθηκα στο Χωριό Χρύσω του Νομού Ευρυτανίας την 14ην Φεβρουαρίου το έτος 1943.Στην 1η τάξη του Δημοτικού φοίτησα στο Καρπενήσι λόγω μετακίνησης των γονιών μου συνεπεία του εμφυλίου πολέμου το 1949 και τις τάξεις 2α
,3η,4η,5η, τις φοίτησα στο χωριό μου.Το 1953 μόλις τελείωσα το σχολείο μου οι γονείς μου αποφάσισαν και μετακινηθήκαμε στο Καρπενήσι για να μείνουμε οριστικά εκεί.

DHMMAU.JPG (20451 bytes) Έτσι τέλειωσα την τελευταία τάξη του δημοτικού σχολείου στο Καρπενήσι όπου έδωσα εξετάσεις και πέρασα στο Γυμνάσιο Καρπενησίου απ όπου αποφοίτησα το 1961.
DZMPOYZ.JPG (70839 bytes) Τα επόμενα δύο χρόνια σπούδασα στη Δασική Σχολή Αγυιάς – Λαρίσης.
Στο χρονικό διάστημα που φοιτούσα στη Δασική σχολή Αγυιάς Λαρίσης άρχισα να μαθαίνω Μπουζούκι.
PTYXIO.JPG (144591 bytes) Στη συνέχεια εργάστηκα επί 2 μήνες με σύμβαση στο Δασαρχείο Καρπενησίου και στις 14 Οκτωβρίου 1963 κατατάχθηκα στο στρατό στο Κέντρο νεοσύλλεκτων Κορίνθου, όπου πέρασα επιτυχώς τις εξετάσεις στο Κ.Ε.Υ.Α (Κέντρο Εξετάσεως Υποψηφίων Αξιωματικών) και μετακινήθηκα στη Σχολή Πυροβολικού στο Μεγάλο Πεύκο.
DOKIMOS.JPG (47864 bytes)

Εκεί εκπαιδεύτηκα επί 6μηνο και απεφοίτησα ως Δόκιμος Αξιωματικός Πυροβολικού.
Αποσπάστηκα στον Λαγγαδά Θεσσαλονίκης στην 129 Μοίρα Πεδινού Πυροβολικού μέχρι τον Ιανουάριο του 1965, οπότε προήχθηκα σε Ανθυπολοχαγό και αποσπάσθηκα στα Τ.Ε.Α. Λαγγαδά και υπηρέτησα μέχρι τις 20 Νοεμβρίου 1965 που απολύθηκα από τις τάξεις του Στρατού.Στις 2 Δεκεμβρίου δηλαδή μέσα σε 12 ημέρες περίπου διορίσθηκα με σύμβαση στο Δασαρχείο Καρδίτσας και τοποθετήθηκα στον Δασικό Σταθμό στο χωριό Κέδρος (Χαλαμπρέζι, παλιά ονομασία).

Εκεί εργάσθηκα μέχρι τον Νοέμβριο του 1966 οπότε αποσπάσθηκα στο Δασικό Σταθμό Καστανιάς Καρδίτσας μέχρι τέλους Ιανουαρίου του 1967 οπότε διορίσθηκα μόνιμος Δασικός Υπάλληλος και τοποθετήθηκα στο Δασικό Σταθμό Μενιδίου του Δασαρχείου Αμφιλοχίας.

Εκεί εργάσθηκα μέχρι την 14ην Ιουλίου 1968 οπότε παντρεύτηκα και αποσπάστηκα στον Δασικό Σταθμό Αστακού Ξηρομέρου .Εκεί απέκτησα δυο αγόρια. Παρέμεινα μέχρι τον Ιανουάριο του 1971 που αποσπάσθηκα στον Δασικό Σταθμό Περδικακίου Βάλτου μέχρι το 1975 που μετακινήθηκα στην έδρα του Δασαρχείου.

STR1974.JPG (86991 bytes) Το 1974 επιστρατεύθηκα για 4 μήνες στην περιοχή των Ιωαννίνων όπου και προήχθηκα σε ΄Έφεδρο Υπολοχαγό

Με τις οικονομίες μου αγόρασα ένα οικόπεδο και το 1983 ξεκίνησα να φτιάξω ένα σπίτι και αφού έβγαλα άδεια οικοδομής ανέθεσα σε έναν οικοδόμο την κατασκευή του σκελετού και λόγο ελλείψεως χρημάτων αποφάσισα να το αποπερατώσω μόνος μου, αν και δεν είχα ιδέα από καμιά οικοδομική εργασία. Αναγκάσθηκα να μάθω όλες τις ειδικότητες των οικοδομικών εργασιών, παρακολουθώντας , διαβάζοντας και ρωτώντας τους ειδικούς .
Έτσι κατάφερα να τελειώσω σχεδόν όλες τις οικοδομικές εργασίες και στις 24 Σεπτεμβρίου 1985 να κατοικήσω στο δικό μου σπίτι που με τόσο κόπο και στέρηση απόκτησα.
Εργάστηκα στην υπηρεσία μου μέχρι τον Ιούλιο του 1988 οπότε παραιτήθηκα και βγήκα στη Σύνταξη. και παραμένω μέχρι σήμερα κάτοικος Αμφιλοχίας.
Από μικρός είχα την περιέργεια και τη θέληση να καταπιαστώ με όλες σχεδόν τις ασχολίες που μπορεί να καταπιαστεί ένας ανήσυχος άνθρωπος.
Στην πρώτη Γυμνασίου το 1955 έφτιασα το πρώτο ερασιτεχνικό ραδιόφωνο με ακουστικά και χωρίς τροφοδοσία ρεύματος με ένα πηνίο πάνω σε σκουπόξυλο , μία καρφίτσα και ένα κομματάκι Γαληνίτη από το Λαύριο και φυσικά μια κεραία από σύρμα χάλκινο και γείωση στη σωλήνα νερού και έπιανα μόνο τον τοπικό Ραδιοφωνικό Σταθμό Καρπενησίου. Το σχέδιο βέβαια το προμηθεύτηκα από έναν Ραδιοτεχνίτη.
Στη συνέχεια ασχολήθηκα με την κατασκευή ξύλινων βαλιτσών και κατά την διάρκεια που φοιτούσα στο Γυμνάσιο, πήγαινα σε ένα βιβλιοπωλείο και έμαθα βιβλιοδεσία και λίγο στοιχειοθέτηση τυπογραφείου.
Στον Αστακό Ξηρομέρου όπου εργαζόμουν σαν Δασοκόμος γνώρισα έναν πατριώτη μου Ευρυτάνο φωτογράφο το επάγγελμα.
Απ αυτόν έμαθα να βγάζω ασπρόμαυρες φωτογραφίες και να τις εμφανίζω και να τις εκτυπώνω.Για το σκοπό αυτό μετέτρεψα έναν προβολέα Σλάϊτς σε εκτυπωτική μηχανή.
Την εποχή εκείνη έφτιασα απ αρχής φωτογραφική μηχανή με φυσούνα τύπου Ακορντεόν χρησιμοποιώντας ένα μεγεθυντικό φακό διαμέτρου 8 έκτα. Με μεγάλη εστιακή απόσταση για φωτογραφίες πόζας, σε φιλμ μεγάλο που μπορούσες να το επεξεργαστείς με ρετούς.
Ταυτόχρονα γνώρισα έναν Ραδιοτεχνήτη. Παρακολουθώντας την δουλειά του ενθουσιάστηκα τόσο πολύ που σχεδόν τον ίδιο μήνα προμηθεύτηκα ένα βιβλίο ραδιοτεχνίας και άρχισα να μελετώ, παρακολουθώντας όποτε είχα ευκαιρία τον ραδιοτεχνήτη.
Σιγά σιγά άρχισα να ασχολούμαι με οτιδήποτε είχε σχέση με τον ηλεκτρισμό φτιάχνοντας και χαλώντας για να μάθω πως λειτουργούσαν οι διάφορες συσκευές. Έτσι απέκτησα κάποια πείρα πάνω στη λειτουργία των ηλεκτρικών συσκευών από ένα απλό φακό μέχρι ηλεκτρική κουζίνα, πλυντήριο κλπ
…..
Tο 1974 απεφάσισα να γραφτώ σε μια σχολή ραδιοτεχνίας CATENALE με αλληλογραφία επειδή δεν μπορούσα να φοιτήσω λόγω τις εργασίας μου.
Το 1976 τελείωσα τις σπουδές μου και πήρα κατόπιν εξετάσεων το πιστοποιητικό σπουδών Ραδιοτεχνίας.

CATENALE.JPG (173217 bytes)

Όταν εγκαταστάθηκα στην Αμφιλοχία άρχισα την επισκευή ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών επαγγελματικά πλέον στο σπίτι μου, παράλληλα με την κύρια εργασία μου του Δασικού Υπαλλήλου.Από το 1985 άρχισα να ασχολούμαι με τα COMPUTER.

Το πρώτο μου computer ήταν το Spectrum 128 Plus 2 που είχε ενσωματωμένο κασετόφωνο για αποθήκευση των αρχείων που έκανα μαθαίνοντας την γλώσσα προγραμματισμού basic Spectrun.
    Μετά αγόρασα ένα μεταχειρισμένο PC 8086 το οποίο μετά από ένα χρόνο το αναβάθμισα σε 386, 486 και πριν 2 χρόνια σε Pentium 133 με όλα τα απαραίτητα εξαρτήματα scaner, modem printer κάρτα ήχου κλπ.
Ασχολήθηκα με την κατασκευή σκίτσων με το πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας σκιτσάροντας πολιτικά πρόσωπα και γνωστούς μου.

ZAGK1.JPG (26017 bytes) TSOXSOFT.JPG (37941 bytes) POLIT.JPG (50107 bytes) PAPAK.JPG (26374 bytes) SKITSA3.JPG (79173 bytes) ANTVN.JPG (45910 bytes) SAPL.JPG (48890 bytes) SMZAGK.JPG (41914 bytes)
Με το Internet ασχολήθηκα το καλοκαίρι του έτους 1999 όταν απέκτησα μία καινούργια οθόνη και ένα Modem.
Θα μπορούσα να χαρακτηρίσω τον εαυτό μου σαν ένα άτομο ανήσυχο για μάθηση ανεξάρτητα από την ηλικία μου (είμαι 59+), φιλότιμο, ευσυνείδητο, ειλικρινές πρόθυμο να βοηθήσει τους συνανθρώπους του.
Εκείνο που δεν μπόρεσα να ανεχθώ ποτέ είναι η εκμετάλλευση των συνανθρώπων μας .
   Η αρχή μου είναι μία:: Αν μπορείς βοήθησε τον συνάνθρωπό σου, δεν μπορείς , τότε μην τον βλάπτεις.-
Ευχαριστώ για την υπομονή που διαθέσατε να με γνωρίσετε μέσα από αυτές τις λίγες γραμμές.

Counter